Ik merk dat het soms gemakkelijker is om een cracker te eten, dan om bo’kes te smeren.
Crackers houden lang goed, zijn best verzadigend, voelen licht… Maar net zoals bij alles: er is ook veel brol.
Hoe kies je dan de beste crackers?
A. Vezels
crackers bevatten granen en granen bevatten eiwitten, vitaminen en vezels. Dat laatste is een belangrijke, omdat we er in het algemeen te weinig van eten. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel, maar ook voor gezonde darmpjes.
Daarom kan je best op het vezelgehalte letten:
Ideaal:
per 100g meer dan 6g vezels
Kan door de beugel:
per 100g meer dan 3g vezel
Bijvoorbeeld de Wasa Volkoren
B. Kies je het voor een maaltijd of als tussendoortje?
Als tussendoortje voldoet 1 cracker meestal wel. Als maaltijd heb je wel wat meer ‘vulling’ nodig. De tijden waarin je 4 cracotten als lunch at, moeten nu echt wel voorbij zijn.
Het doel van een maaltijd, is om je voedingsstoffen binnen te hebben en een lekker voldaan gevoel te hebben. Daarom moet je ook gewoon genoeg hebben gegeten. Crackers als maaltijd zijn dus enkel oké, als je er ook groentjes of soep bij eet en eventueel kaas, veggiespread, pindakaas,…
Als je graag telt kan je ongeveer 100kcal rekenen voor een cracker tussendoor en 250 voor crackers als maaltijd.
Comments are closed