Latest Comments

Geen reacties om te tonen.

Noedels zijn echt mijn favoriete streetfood. Na frieten natuurlijk. Obviously.

En eigenlijk is het ook best simpel: je kookt de noedels, ondertussen bak je whatevergroenten op, wok style en doe je er een hoop kruiden bij. That’s it.
Met onderstaand sausje erbij, heb je in 15 minuten gezonde noedels, met een minimum aan moeite. Zo snel staat het Deliveroo-persoontje er zelfs niet 😀

INGREDIËNTEN:

  • 300g groenten: what ever je kan vinden. Mijn favorieten zijn: ui, paprika en champignons
  • 100g rijstnoedels of soba
  • 100g edamame bonen uit blik

Om te dresseren:

  • pijpajuin
  • 30g pinda’s ongezouten

Voor de saus:

  • 1 teentje knoflook: geraspt, fijgehakt of met de knoflookpers
  • 1 flinke koffielepel chilivlokken
  • 1/2e koffielepel zout
  • 1 afgestreken eetlepel bruine suiker of ahornsiroop of honing
  • 1 eetlepel citroensap (ongeveer 1/3e citroen)
  • 125ml heet water

BEREIDING

Was de groenten en snij in fijne stukjes: hoe kleiner, hoe sneller klaar
Snij de pijpajuin fijn en hak de pinda’s.
Kook de noedels volgens de verpakking.

Verhit olie in een pan en bak de groenten.
Maak ondertussen de saus: doe alle ingrediënten in een hitte bestendige schaal en meng voorzichtig met het hete water.
Blus de groenten met 1/2e van deze saus.
Doe de edamame erbij als de groenten bijna klaar zijn.

Roer om en doe er de noedels bij en roerbak nog 1 minuut. Voeg nog meer van het sausje toe, naar smaak.

Verdeel over 2 warme borden en dresseer met de pijpajuin en pinda’s.

Yuuummieeees

CATEGORIES:

Geen categorie

Comments are closed