Latest Comments

Geen reacties om te tonen.

Mijn liefde voor linzensoep begon toen een klant met Turkse roots een potje mee bracht voor mij. Speciaal voor mij gemaakt, omdat ik altijd zo laat werk. Hoe lief is dat!!
Op dat moment dacht ik er niet aan, maar als je achteraf bekijkt wat een superfoodbommetje zo een linzensoep is, waw!


Waarom? Wel daarom:

  • linzen zijn peulvruchten en bevatten bioactieve stoffen die bijdragen aan een goede hartgezondheid
  • 3 verschillende soorten groenten, wat zorgt voor een waaier en mineralen
  • Linzen bevatten zowel koolhydraten voor energie als eiwitten voor kracht. Vlees is niet nodig om van deze soep een volwaardige maaltijd te maken
  • Weinig werk! Je hebt zelf een minuut of 5 bereidingstijd nodig en dan pruttelt de soep nog zo een 20 minuten verder. Nog even mixen en dan is het smul-tijd

Ingrediënten:

  • 150g rode linzen
  • 2 dikke uien, ik gebruik rode ajuin
  • 2 teentjes look
  • 2 dikke wortels, geschild
  • 1 paprika
  • 1,5l water
  • 3 groentenbouillonblokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • Chillivlokken of pikante kruiden naar keuze: je kan ook currypoeder gebruiken voor een Indische tint of Harissa voor een Arabische vibe
  • Koriander of peterselie om mee af te werken
  • vers citroensap

Bereiding:

Pel de ui en de look. Snij in groffe stukken.
Snij ook de wortels en paprika in stukjes (ongeveer 2cm, we mixen het straks, dus het moet niet exact zijn)
Verwarm een lepel olie in een ketel. Zet het vuur op middelmatig en stoof de ui en look aan voor ongeveer 1 minuut.
Doe de linzen, wortel en paprika erbij. Stoof nog 1 minuut aan.
Blus met het water. Voeg de kruiden, tomatenblokjes en bouillonblokjes toe.

Laat op middelmatig vuurtje ongeveer 20 minuten pruttelen.
Haal van het vuur en mix fijn.
Werk af met citroensap en fijngehakte peterselie of koriander

CATEGORIES:

Geen categorie

Tags:

Comments are closed